Black Friday is Coming and You Can Win Mac Pro!

Black Friday is Coming and You Can Win Mac Pro!

Black Friday is Coming and You Can Win Mac Pro!

You know you can win mac pro on Black Friday that everyone has been waiting for? During the Divi Black Friday Sale, you can win the mac pro of your dreams.

So what is this Divi Page Builder and what does it do?

Divi is a powerful and well-known WordPress Theme and the Divi Builder functionality provides extensive control to those with little or no experience in web design.

Elegant Themes has created a product that is perfect for people who are not designers, but want to have a website that is professional and looks great. The Divi Builder offers a drag-and-drop interface that will allow users to easily customize the design of their website.

The Divi Builder is designed for users of all abilities levels, so no matter how much experience you have with building websites, you should be able to use it with ease. It also offers unlimited layouts so you can create new designs every day if you want.

Divi Black Friday

Win A Free MacBook Pro

What can you do to win a free Mac Pro with M1 processor during the Divi Black Friday Sale?
Actually this is very easy. You can find detailed information here.

I will talk briefly now.

  • Join Elegantthemes newsletter
  • Tweet on twitter about Divi Black Friday Sale
  • Share on Linkedin post about Divi Black Friday
  • Follow on twitter elegantthemes

Don’t miss your chance to win a Mac Pro!

En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En iyi hosting firmaları karşılaştırma yazısı ile karşınızdayım. Sizde biraz websitesi tasarımına ve yayınlamaya meraklı iseniz hosting konusunu mutlaka araştırıyor ve hangi hosting firmasını seçmeliyim diye düşünüyorsunuzdur.

Bu yazımda size kullandığım ve birebir tecrübelerimi 2020 en iyi hosting firmaları karşılaştırma yazısında aktaracağım.

2007 yılından bu yana birçok hosting firmasının hizmetini kullandım. Kullandığım hosting paketleri ve firmaların sunduğu hizmetlerini detaylı olarak anlatacağım bu yazı size hosting seçme hakkında yardımcı olacaktır.

Sırasıyla yazacak olursam, Bluehost, Hostgator, Natro Hosting, Alantron, Turhost, Güzel Hosting ve Veridyen Hosting geçen yıllar içinde tecrübe ettiğim hosting firmaları. Bu hosting firmaları arasında en son yazdığım Veridyen Hosting firması şuan için benim favorim. Buna daha sonra değineceğim.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Bluehost

Websitesi kurmaya 2005 yıllarından beri heves etmiş ve bunu uygulamış biri olarak söylebilirim ki yurt dışı hosting firmaları arasında Bluehost firması en popüler ve en uygun hosting firması diyebilirim. İlk website yayınlama deneyimini bu firma ile gerçekleştirmiştim. Türkiye’de o zamanlar (2006’lı yıllardan bahsediyorum) bu kadar çok hosting firması yoktu ve hosting fiyatları oldukça yüksek kalıyordu yurt dışına göre.

Bluehost hosting planları şu an bile ülkemizdeki fiyatlara karşılaştırdığınızda oldukça ekonomik. En düşük hosting planı aylık 2,75 dolardan başlıyor. Özelliklerini incelediğimde en düşük planda 1 SSL sertifikasını da ücretsiz sunuyor. Bu pakette 1 web sitesi hakkı verirken 50 GB’lık bir web alanı hakkı tanıyor.

Benim kullandığım dönemde hosting fiyatları yine aylık olarak 2-3 dolar civarında idi. Tabi dolar bu kadar yüksek değildi. Fiyatlar bu yüzden çok cazip geliyordu. CPanel ile internet sitemi çok kolay bir şekilde yayınlıyordum. Eğer Türkçe içerik değilde yabancı dilde örneğin ingilizce içerikli bir site açmayı planlıyorsanız Bluehost firması iyi bir seçenek olabilir. Yabancı içerikli sitelerinizin yurt dışında yer alan serverlarda yer alması daha yaralı olacaktır.

Site hızı açısından bir sorun yaşamak istemiyorsanız, müşteri destek hizmeti anlamında da oldukça hızlı geri dönüş yapan Bluehost firması yurt dışı seçenekleri arasında en iyilerden. Türkiye’de birçok hosting firması, size sunduğu Cpanel özelliklerini ne yazık ki kısıtlıyor. Bluehost firmasında bildiğim kadarıyla böyle bir kısıtlama yok.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Hostgator

Yurt dışında kullandığım diğer hosting firması Hostgator. Bu hosting firmasının da fiyatları Bulehost ile oldukça benzer. Hosting paketlerinde sunduğu özellikler açısında yukarıda bahsettiklerimden pek bir farkı yok. Tekrar aynı şeylerden bahsetmeyeceğim. Benim Hostgator’da yaşadığım tek sıkıntı müşteri destek hizmeti idi. Şuan için belki o problemler yaşanmıyordur ama benim kullandığım dönemde destek mesajlarına oldukça geç geri dönüşler oluyordu ve bu nedenle bu firmayı bırakmıştım. Ama dediğim gibi şimdi bu eksiklik büyük ihtimalle çözülmüştür. Benim bahsettiğim 2007-2008’li yıllar:).

Hostgator firması da cPanel özelliklerini size sunuyor ve bunda herhangi bir kısıtlamaya gitmiyor. Bu kısıtlamalara Türkiye’deki hosting firmalarını anlatırken değineceğim.

Hosting Değerlendirme 2020

Türkiye’nin En İyi Hosting Firmaları 2020

Şimdi gelelim ülkemizde çalıştığım Türkiye’nin en iyi hosting firmalarına. Ülkemizde deneyimlediğim hosting firmaları; Natro, Alantron, Turhost, Güzel Hosting ve Veridyen.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Natro

Türkiye’de hosting denilince akla ilk gelen firmalardan birisidir Natro. Hosting firmaları arasında internet reklamlarına çok önem veren ve hosting indirim kampanyalarını ilk başlatan firmalardandır desem herhalde yanılmam.

Eğer hosting ve alan adı ile ilgili arama yaptıysanız mutlaka Natro reklamlarına denk gelmişsinizdir. Tabi şimdi rekabet çoğaldığı için Natro’nun reklamları daha az görünür oldu.

Ülkemizde ilk olarak çalıştığım hosting firması Natro olmuştu. İlk zamanlar çok memnun kalsamda sonradan web sitelerinde yavaşlamalar, dosya upload (yükleme) limitlerinin sınırlı olması ve bunun için illaki destek bileti oluşturup yükseltme istenmek zorunda kalınması ve sitelerde zaman zaman kesintiler yaşamam Natro’yu bırakmama sebep olmuştu. Ayrıca izledikleri fiyat politikası da bu hosting firmasını bırakma nedenlerimden biriydi.

Bahsettiklerim 6-7 yıl önce yaşadığım durumlar. Şuan bazı müşterilerim Natro hosting paketlerinden kullanıyor ve ben de onlara web sitesi kurduğumda hosting paketlerini değerlendirme fırsatı buluyorum. Peki eskiye oranla bir değişim var mı derseniz evet var. Şimdi bunları size maddeler halinde açıklayayım.

  • Natro hosting paketleri fiyat açısından oldukça çeşitli ve ekonomik (özellikle ilk yıl için)

  • Eskiden serverları çok yavaştı ve site açılma hızları yerlerde sürünüyordu. Şuan site hızları oldukça iyi.

  • Site açılış hızları iyi dedim ama burada bazen müşteri hizmetleri ile diyaloğa geçmek gerekiyor hala. Çünkü siz sınırsız hosting aldım diye düşünürken bir bakıyorsunuz Natro bazı özellikleri siz talep etmezseniz belli bir sınırda tutuyor. Örnek dosya yükleme boyutu.

  • Müşteri destek hizmetleri oldukça hızlı. İster telefonla ister destek bileti oluşturarak ulaşın. Size geri dönüşleri çok hızlı olacaktır.

Evet yukarıda Natro’nun iyi özelliklerinden bahsettim. Gelelim hoşuma gitmeyen ve hala bu hosting firmasından kişisel olarak uzak durmama yol açan özelliklere.

  • Eğer cPanel özellikleri kullanarak bir hosting almayı istiyorsanız Natro’dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Çünkü Natro size sadeleştirilmiş bir panel sunuyor. Cpanel’de var olan ama Natro’nun cPanel’inde olmayan özellikler yüzünden sıkıntı yaşayabilirsiniz. Örnek: Siteye free ssl kurulumu yapmak istediğimde kısıtladıkları bazı özellikler yüzünden manuel ya da ftp üzerinden free SSL kurulumu yapamamak gibi.

  • CPanel dediğim şey size bir sitenin her türlü ihtiyacını karşılamanızı sağlayan bir yönetim paneli. Fakat bazı hosting firmaları kontrolün kendilerinde olmasını istedikleri için bu panelin birçok özelliğini kapatarak kullanıcıya sunuyor. Bunun sıkıntısını en çok Natro’da yaşadım.

Başka olumsuz yanı var mı derseniz bence yok ya da bu haliyle yeterli diyebilirim. Ama benim gibi biraz site hosting yönetimine de el atayım diyorsanız Natro bekletilerinizi karşılamayacaktır. Yok ben zaten gerek duymuyorum hosting firmasından talep ederim onlar yardımcı olsun derseniz Natro sizin için biçilmiş kaftan.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Alantron

Alantron hosting firmasını belki de ilk defa burada duyuyorsunuz. Ama internet hosting, alan adı gibi konularda ülkemizde 2005 yılından beri hizmet veren bir şirket olduğunu belirtmeliyim.

Natro’dan sonra kullandığım ikinci hosting şirketi olan Alantron’a geçme sebebim tamamen duygusaldı:). Natro’nun hosting paketlerindeki fiyatları yükseltmesi ve yaşadığım sık kesilme durumlarından dolayı Alantron firmasını gittiğim bir SEO kursunda öğretmen tavsiyesi üzerinde denemiştim.

Fiyatları o dönemde (2010-2011’li yıllar büyük ihtimalle) çok uygundu ve bir deneyeyim diye başlamıştım. Web site hızı konusunda genelde bir sıkıntı yaşamadım. Yalnız bazen siteye girişlerde aşırı güvenlik ayarlarından dolayı ulaşamama durumu yaşıyordum. Destekden sorduğumda bu durumu ip adresiniz banlanmıştır o yüzden siteye giriş yapamıyorsunuz cevabını alıyordum. Açıkçası buna şaşırıyordum çünkü siteye sadece ben değil o an başka bölgelerden bağlanan kimi müşterilerimde ulaşamıyordu. Bu durum benim canımın sıkılmasına neden olmuştu ama dediğim gibi arada bir olan bir olaydı.

Alantron’da cPanel yerine plesk panel denilen benim aramın iyi olmadığı bir hosting yönetim paneli vardı. Şimdi de bu panelden uzak dururum değişen bir şey yok. CPanel yönetiminde kendimi daha rahat hissediyorum.

Alantron’un izlediği fiyat politikası diğer hosting firmalarına göre avantajlıydı fakat cPanel olmaması, pleks panele alışamamam ve daha sonraki yıl hosting paket türlerinin değişmesi yüzünden yeni bir hosting firması arayışına başlamıştım.

Alantron’un iyi olduğu konular; hosting paket fiyatlarının uygunluğu, web site hızları

Bana uymayan özellikleri ise; Plesk panel kullanımı, cPanel olmaması, zaman zaman websitesinde kesintiler yaşamak.

Bu kesintiler şimdi yaşanmıyor olabilir çünkü teknoloji gelişiyor ve firmalar her gün kendilerine yeni bir özellik katıyor. Benim burada aktardığım kullandığım dönemde yaşadıklarım.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Turhost 

Türkiye’de en memnun kaldığım 2 hosting firması varsa bunlardan bir tanesi Turhost hosting firmasıdır. Kullandığım dönem hem uygun fiyat politikası, hem cPanel özellikleri, hem de web site hızı açısından hep olumlu sonuçlar aldığım bir hosting şirketi olmuştur.

En İyi Hosting Firmaları KarşılaştırmaHer zaman tavsiye ettiğim hosting firmalarından biridir. Peki neden bu kadar olumlu konuşuyorum gelin ona bakalım.

  • CPanel’in bilmediğim özelliklerini Turhost sayesinde öğrendim. Daha önce dediğim gibi bazı hosting firmaları cPanel’de bazı özellikleri kapatıyor ve biz onları hiç görmüyoruz, haberimiz olmuyor. Ama Turhost bu konuda kısıtlamaya gitmeyen firmalardan.

  • Benim Turhost’u ilk keşfettiğim yıllarda daha ekonomik fiyatları vardı. Ama zamanla çok hızlı büyüdüler ve hosting paketlerinde uyguladıkları fiyatlarda biraz yükseldi. Yine de çoğu hosting firmasına göre fiyatları oldukça cazip.

  • Web site hızı anlamında Turhost hosting paketlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. Siteyi ilk kurduğum andan itibaren sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Hız konusu yüzünden müşteri destek hizmetlerini hiç kullanmadım.

  • Blog sayfası oldukça yararlı bilgilerden oluşuyor. Sizin soracağınız çoğu sorunun cevabı Turhost blog sayfalarında yer alıyor. Başka bir hosting firmasının paketini kullanıyor olsanız bile bu hosting firmasının blog sayfalarına mutlaka göz atın derim.

Olumsuz olarak yazabileceğim bir şey bulamadım. Çünkü ödediğiniz paranın karşılığı mutlaka alıyorsunuz. Peki ben neden başka bir hosting firmasını tercih ettim derseniz? Benim 2 tercihimden biri mutlaka Turhost olacaktır.

Fakat bazen maddi imkan ya da fırsatlar başka bir hosting şirketini de denemenizi mümkün kılıyor.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Güzelhosting

Güzelhosting firmasının web hosting paketini Turhost ile beraber aynı zamanda kullanmıştım. Özellikle hosting paketlerinde sundukları fiyatlar çok ekonomik.

Diğer artı bir özelliği cPanel yönetim paneli. Güzelhosting şirketi, cPanel kullanımında kullanıcıyı özgür bırakıyor ve site yönetimiyle ilgili her şeyi bu panelden yapmayı mümkün kılıyor.

Diğer olumlu bir özellik web site hızları. Büyük ihtimalle web sitenizi kurduğunuzda hız ile ilgili bir sorun yaşamayacaksınız.

Birçok arkadaşıma Güzelhosting’i tavsiye etmişimdir. Ve çok memnun olduklarını hep söylerler. Size Turhost ve birazdan bahsedeceğim hosting firması dışında mutlaka deneyin diyebileceğim 3. hosting firması Güzelhosting firmasıdır.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Veridyen

En güzelini en sona sakladım diye düşünebilirsiniz fakat bunun nedeni buraya kadar hep kronolojik bir sıra ile gelmek istediğimden, Veridyen hosting firması en sona kaldı. Şuan kişisel olarak ve müşterilerim için hosting hizmeti verdiğim hosting firmasıdır Veridyen.

Bir seneyi aşkın bir zamandır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Yukarıda Turhost’tan bahsederken hosting firması olarak ikinci tercihim olacak diye söylemiştim. Birinci tercihim ise fiyat, verimlilik ve müşteri destek hizmeti açısından mutlaka Veridyen olacaktır.

Veridyen firmasını ilk olarak Burak Oran’ın wpmavi.com sitesinde hosting değerlendirme yazısında görmüştüm. Ve o yazıdan sonra Veridyen’in sitesine girip hosting paket fiyatlarını incelediğimde bayi hosting paketinde karar kılıp satın almıştım.

Şuana kadar verdiğim karardan oldukça memnunum. Hadi şimdi nedenlerini sıralayalım.

  • Hosting paketlerinde ekonomik fiyat politikası

  • CPanel yönetim paneli ve bu panelin özelliklerinin sınırlanmaması

  • Web site hızlarının oldukça iyi olması

  • Müşteri destek hizmetlerinin çözüm odaklı yaklaşımı

Bu saydığım özellikler Veridyen hosting şirketini benim gözümde 1 numaraya taşırken ikinci sırada Turhost ve üçüncü sırada Güzelhosting firması yer alıyor.

Bazılarınızın devamlı internet reklamlarıyla karşımıza çıkan diğer çok ünlü alan adı ve hosting firmalarını söylediğini duyar gibiyim. Ama yazının başında belirttiğim gibi bu yazı tamamen benim kullandığım ve kişisel tecrübeme dayanarak hazırladığım bir yazı. Bu yüzden kullanmadığım hosting firmaları hakkında yorum yapmak istemedim. Ama yazıyı şu şekilde bitirebilirim.

Eğer website tasarımı yapıyorsanız ve müşterilerinize hosting hizmeti de sağlıyorsanız ya da kişisel olarak hosting hizmetlerini kullanıyorsanız, wordpress sitelerle ilgiliyseniz bu yazdıklarım işinize yarayacaktır. Gerisi size kalıyor.

SEO’ya ilgi duyuyarsanız ücretsiz seo aracından bahsettiğim yazı ilginizi çekecektir. En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0 başlıklı yazımı tavsiye ederim.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

Evet başlık iddialı, benim için en iyi ücretsiz SEO aracı Ubersuggest 2.0 diyorum. Neil Patel’in duyurduğu yeni Ubersuggest 2.0 ücretli SEO analiz araçlarına kafa tutacak vaziyete gelmiş durumda.

İlk başta Ubersuggest 2.0 ile neler yapabiliyoruz kısaca ona bakalım:

  • Anahtar Kelime Araştırması
  • Anahtar Kelime Önerileri
  • Arama Hacmini Görebilme
  • Anahtar Kelime Rekabet Oranı
  • SERP Analizi
  • Ücretli Anahtar Kelime Rekabet Oranı
  • Kelimelerin CPC yani Tıklama Başına Ödeme Maliyeti

Duyurulan bu yeni özellikleriyle ücretli SEO analiz araçlarıyla sıkı bir rekabete gireceğini düşündüğüm Ubersuggest 2.0 versiyonu, kelime araştırma analizlerini Google Ads diğer bir deyişle Google Keyword Planner (Google Anahtar Kelime Planlayıcısı) ile Google Suggest (Google Arama Önerileri) kullaran yapıyor.

Google Anahtar Kelime Planlayıcısı kullanmanız için normalde Google Ads oturumu açıp o şekilde arama yaptırmanız gerekiyordu ama bu yeni SEO aracı sayesinde artık bunu yapmanıza gerek yok.

Ücretsiz SEO Araçları: Ubersuggest 2.0 Özellikleri

ücretsiz seo aracı ubersuggest

Ücretsiz SEO Aracı Ubersuggest

Ücretsiz Anahtar Kelime Araştırması

Ubersuggest 2.0 anahtar kelime araştırması yaparken yukarıda belirttiğimiz Google referanslarını kullanıyor. Aratılan terimle ilgili size son 12 aylık arama hacmini gösteren bir grafik sunuyor.

12 aylık sonuçları gösteren grafiği inceleyerek mevsimlere göre kelimenin aranma hacmini görebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra kelimenin SEO rekabetini, reklam rekabetini ve tıklama başına maliyeti öğrenebiliyorsunuz.

Rekabet sıralaması 1 ile 100 arasında değerlendirilmiş ve rakat ne kadar düşük olursa rekabet etmek kolaylaşıyor. Yani bu kelimede daha kolay bir şekilde üst sıraları hedefleyebilirsiniz demek oluyor.

ücretsiz seo aracı anahtar kelime fikirleri

Ücretsiz SEO aracı anahtar kelime fikirleri

Ücretsiz Anahtar Kelime Fikirleri

Anahtar kelime fikirleri, Ubersuggest SEO aracının ilk çıktığından beri sunduğu bir özellik.

Anahtar kelimeler daha öncede söylediğim gibi hem Google Suggest (Google Önerileri) hem de yeni adıyla Google ADS (AdWords) önerileri kullanılarak çekilir. Bu sayede, potansiyel anahtar kelimelerin kapsamlı bir listesini görebiliyoruz.

Ayrıca, her bir anahtar kelimenin arama hacim verilerini, tıklama başı maliyet (TBM), ödeme rekabeti (PD) ve SEO rekabet (SD) verilerini de görebilirsiniz.

Bu raporunun sağ tarafında, bu terim için ilk 100’de yer alan tüm siteleri gösteren bir liste var.

anahtar kelime fikirleri

Anahtar Kelime Fikirleri

Anahtar kelime fikirleri raporunun en güzel özelliklerden biri olan bu listede, sıralamalara göre tahmini ziyaret sayısını kolayca inceleyebiliyorsunuz.

Sıralamaya dayalı tahmini ziyaretleri göstermenin yanı sıra, her bir URL’nin kaç tane sosyal paylaşımına sahip olduğunu ve domain otoritesi (domain authority) puanını da görürsünüz.

Domain otoritesi puanı 1 ile 100 arasında bir değer olarak gösterilmiş. Sayı ne kadar yüksekse, siteyi yenmek de o kadar zor olacaktır diye bir anlam çıkartabiliriz.

Bu bölümün bize sunduğu diğer bir özellik sol tarafta kelimelerin üstünde yer alan filtre bölümünü seçerek aynı Google Adwords panelinde olduğu kelime araştırması yapabiliyor olmamız.

Bu sonuçların hepsini csv olarak dışarıya aktarıyor olabilmek de bize sunulan ücretsiz özelliklerden bir diğeri.

ücretsiz serp analiz

Ubersuugest 2.0 SERP Analizi

Ücretsiz SERP Analizi

Gelelim ücretsiz SERP analizi yapabileceğiniz bölüme. Ubersuggest SERP analizi aracıyla arama teriminizle ilgili 100 siteyi görebiliyorsunuz.

Bu bölümde yine sitenin ortalama ziyaret sayısını, sosyal ağlarda paylaşım verisini ve domain otoritesini karşılaştırabiliyorsunuz.

Evet şimdilik Ubersuggest 2.0 ücretsiz SEO aracından bahsedeceklerim bu kadar. Eğer daha önceden kullanmışsanız ve yeni versiyonuyla ilgili herhangi bir fikriniz yoksa eminim bu özellikler çok hoşunuza gidecek.

Ücretsiz seo araçları arasından bu kadar özellik barındıran başka araçlar var mı? Açıkçası bu kadar fazla özellik taşıyan bir SEO aracı görmedim.

Sizinde konuya dair düşünceleriniz varsa bana info@osmanbalaban.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu arada bu ücretsiz anahtar kelime aracını bizlere sunan Neil Patel hakkında kısa bir hakkında yazısını da aşağıya bırakıyorum.

Bence koca bir teşekkürü hak ediyor. Teşekkürler Neil Patel ve ekibine😊

Neil Patel hakkında:

https://neilpatel.com/about/ kısmında Neil Patel hakkında şunlara yer verilmiş;

“Kurucu ortağımız Neil Patel, pazarlamayı öğrenmemiştir çünkü seçim hakkı yoktu. 16 yaşındayken ilk web sitesini oluşturdu ve birkaç pazarlama firmasına ödeme yapmasına yardım etti, ancak sonuç vermediler ve tüm paralarını aldılar.

O, pazarlamayı öğrenmek için başka bir seçenek bırakmadı ve sonunda ona iyi geldi. Neil, kurucu ortağı Mike Kamo ile tanışana kadar başka şirketler için pazarlama yapmayı planlamamıştı. 7 yıl birlikte çalıştıktan sonra, dürüst ve yalnızca gerçekten yardım edebilecekleri müşterileri alarak farklı bir dijital ajans oluşturmaya karar verdiler. Onların bir numaralı hedefi müşterilerini büyütmekti.

New York Times’ın en çok satan yazarlarından. Wall Street Journal, web’de en çok etkilenen kişi olarak nitelendiriyor Patel’i. Forbes, en iyi 10 pazarlamacıdan biri olduğunu söylüyor ve Entrepreneur Magazine, en parlak 100 şirketten birini yarattığını söylüyor. Başkan Obama tarafından 30 yaşın altında ilk 100 girişimci ve Birleşmiş Milletler tarafından 35 yaşın altındaki en iyi 100 girişimciydi.”

Aziz Yıldırım ve Ali Koç Arasındaki Başkanlık Yarışı

Aziz Yıldırım ve Ali Koç Arasındaki Başkanlık Yarışı

Aziz Yıldırım ve Ali Koç Arasındaki Başkanlık Yarışı

Fenerbahçe taraftarının Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasındaki başkanlık yarışında tavrını net bir şekilde yeni başkan adayından koyması ve bunun yapılacak seçime etkisi herkes tarafından merak ediliyor.

Peki Fenerbahçe taraftarı (ki ben de onlardan biriyim) Başkan Aziz Yıldırım ile bu noktaya nasıl geldi? Bir Fenerbahçe taraftarı olarak düşündüklerimi maddeler haline getirdim. Aşağıda detayları görebilirsiniz.

aziz yıldırım fenerbahçe başkanı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım

    1. Şampiyon takımın teknik direktörü hakkında yapılan açıklamalar
      Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Fenerbahçemizin büyük taraftarının arasındaki ilk ve en büyük gönül kırıklığı haftalar öncesinden futbol takımını şampiyon yapmış bir teknik direktörü, takımdan uzaklaştırırken söylediği “takımı hoca değil futbolcular şampiyon yaptı” açıklamaları ile başladı. (En son 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal ile şampiyonluk yaşanmıştı.)

      Ersun Yanal’lı dönemde Fenerbahçe’nin hücuma yönelik oynadığı oyun ve rakiplerine açtığı puan farkı herkes tarafından takdir ediliyordu. Tabi şunu da söylemek gerekiyor; o dönemki futbolcu kalitemiz ile şu an ki kadronun kalitesi arasında da fark olduğunu kabul etmek gerekir.

    2. Kavgacı söylem ve davranışlar
      Başkanla kopuşun diğer sebebi de tavrı ve söylemleri nedeniyle diğer takımlarla, federasyonla hep bir kavga içerisinde olması. Anti fener anlayışının ortaya çıkmasını sağlaması. Evet herkes kendi takımını daha çok sever ama en azından Fenerbahçe’ye gösterilen rekabet anlayışı başka hiçbir takıma nasip olmadı özellikle son 20 senede.

      Fenerbahçe taraftarı artık kavga istemiyor. Futbol kulübünün başarılı olmasını, rakiplerini geride bırakmasını bekliyor.Ama son 4 yıldır verilen hiçbir vaat yerine getirilemedi. Evet Fenerbahçe 3 Temmuz 2011 olayını yaşadı. Yaşadığımız başarısızlıkların bir nedeni de bu olabilir ama unutulmamalıdır ki olayın üzerinden yaklaşık 7 yıl geçti.

      Fenerbahçe taraftarı da her zaman başkanının arkasında durdu ve durmaya da devam eder bu konuda.Ama artık üzerinde durulması gereken konu bu değil. Ya da şöyle diyelim; başarısızlıkların mazereti bu olamaz. Sayın Yıldırım’ın üzerinde durduğu en önemli konu Yargıtay kararı. Taraftar artık bunu duymak istemiyor.

    3. Yanlış transfer politikası
      Fenerbahçelilerin en çok kafasına taktığı problemlerden biri de yapılan transferlerin yanlışlığı. Örnek; Emre Belözoğlu gittikten sonra takıma hala onun stilinde bir oyuncu alınmaması. Yıllardır Mehmet Topal – De Souza ikilisine bırakılan orta saha.

      Son gün transferleri. Fenerbahçe yıllardır hep son gün transferleri yapılıyor. Genelde yapılan bu son dakika transferleri takıma olumlu yansımıyor. Taraftar bu durumdan çok sıkıldı.

    4. Yönetim Anlayışı
      Taraftarın sıkıntısı takımla değil yönetim anlayışıyla. Bu yıl taraftarın tribünlere gitmemesi üstelik şampiyonluğa oynama durumu varken bile stadın yarısının boş kalması sadece takım başarısızlığı ya da biletlerin pahalı olmasıyla açıklanamaz. Fenerbahçe taraftarı artık bu yönetim tarzını kabul etmiyor ve protesto etmek için maçlara gitmiyor.
    5. Alex’in Gönderiliş Tarzı
      Mesela Alex olayına hiç girmiyorum bile. O dönem ve sonrası yaşananlar Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışmadı. Taraftarın Alex ile sahada vedalaşmasına izin verilmemesi Aziz Yıldırım yönetiminin en büyük eksikliklerinden.
    6. 20 Yıllık Başkanlık Süresi
      Sayın Aziz Yıldırım’ın en büyük şansızlıklarından birisi de 20 yıldır başkan olması. 20 sene içerisinde ezeli rakibi karşısında geri kalması, onun yapacağı bütün açıklamaları neredeyse geçersiz yani haksız kılıyor olması.

Futbol takımının kalitesi, yanlış transfer politikası, altyapıdan oyuncu çıkmaması, takımın heyecan vermeyen oyunu ve teknik direktör seçimleri özellikle son 4 yılda Fenerbahçe taraftarını oldukça üzdü.

Yukarıda Fenerbahçe taraftarı ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın arasının açılmasını, desteğini ondan çekmesini sağlayan nedenleri açıklamaya çalıştım. Şimdi bir de Ali Koç’a olan büyük desteğin nedenlerine kısaca bakalım.

ali koç fenerbahçe başkan adayı

Ali Koç Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı

      1. Yıllardır Beklenen Başkan Adayı: Ali Koç
        Fenerbahçe’nin başkanlığı için Ali Koç’un yıllardır beklenen, istenen kişi olması. Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarından Koç Ailesinin bir üyesi. Aynı zamanda genç, başarılı, vizyon sahibi lider özelliklerini taşıması.
      2. Heyecanı
        Ali Koç’un bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri konuşmasıyla, söylemiyle Fenerbahçe’yi başarıya koşturma heyecanıdır. O konuşurken sesindeki heyecanını, isteğini anlamamanız imkansız. Televizyondan ya da internetten izlerken yüzüne baktığınızda gözlerinden onun Fenerbahçe’ye olan sevgisini, isteğini ve yapmak istediklerini anlayabilirsiniz. (Şunu da belirteyim, Ali Koç ile daha önce hiç yan yana gelmedim)
      3. Centilmen Tavrı
        Konuşmalarındaki centilmen tavrı, rakiplerine duyduğu saygıyı hissettirmesi Fenerbahçe taraftarının başkanından en çok beklediği davranış tarzına örnek olacak cinsten.
      4. Kurumsal Yönetim Anlayışı
        Ali Koç’un başarıya aç taraftar kitlesini havaya sokacak açıklamalarının yanı sıra Fenerbahçe’ye vaat ettiği kurumsal yönetim anlayışı, Avrupa’nın başarılı kulüplerindeki yönetim tarzının kendi kulübüne de uygulanacağını görmek, tek adama dayalı yönetim anlayışından kurtulmak taraftarın sabırla beklediğim bir durum.
      5. Altyapıya Verdiği Önem
        Fenerbahçe’nin yıllardır yapamadığı, altyapıdan genç futbolcuların A takımda yer bulamadığı günümüzdeki durumu değiştirme isteği. Altyapıyı geliştirmek üzere açıkladığı projelerle Fenerbahçe taraftarının gönlünü çoktan kazanmış durumda.
      6. Karizmatik Duruşu ve Gençliği
        Ali Koç’un en büyük avantajlarından biri gençliği ve karizmatik duruşu. Onu dinlerken etkilenmeyecek taraftar sayısı çok azdır. Etkileyici konuşmasını, dış görünümüyle de birleştirerek tam bir lider portresi çiziyor.

Belki daha çok ayrıntıya girilebilir iki taraf içinde ama yine de bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Daha önceden dediğim gibi ben Ali Koç’u sadece medya üzerinden tanıdım ve o şekilde takip ettim. Burada yapmak istediğim onu öven bir yazı yazmak değil aksine bir Fenerbahçe taraftarının gözünden başkan adaylarını yorumlamak. Diyebilirsiniz ki senin ne haddine. Haklı olabilirsiniz ama bırakın da 30 yıldır Fenerbahçe’yi tutan bir taraftar olarak da bizim de bir iki kelam etme hakkımız olsun.

Fenerbahçe’yi hayatının önemli bir yerine koymuş biri olarak düşüncelerimi paylaşmak istedim. Umarım Fenerbahçe Kongre Üyeleri de oylarını bu hassasiyetleri gözeterek kullanırlar.

Aziz Yıldırım ya da Ali Koç ikisinin de Fenerbahçeliliği tartışılamaz. Kim gelirse gelsin Fenerbahçemiz için hayırlısı olsun.

Osman Balaban – Fenerbahçe Taraftarı

 

Düğün Sitesi Nedir? Düğün Sitesinin 6 Faydası

Düğün Sitesi Nedir? Düğün Sitesinin 6 Faydası

Düğün Sitesi Nedir? Düğün Web Sitesinin 6 Faydası

Düğün web sitesi sözünü ilk duyduğunuzda kulağınıza biraz garip gelebilir. Peki nedir bu düğün sitesi? Düğün sitesinin faydası gerçekten var mı? Size bir kolaylık sağlıyor mu? Hazırladığım yazıda bu sorulara cevap aradım.

Düğün Sitesi Nedir?

Düğün sitesi, düğün hazırlıkları yaparken birçok avantaj sağlıyor. Düğün davetiyesi, düğün yeri tarifi, düğüne kaç gün kaldığını hesaplama gibi basit ama sizi oldukça oyalayan soruların cevabını otomatik veriyor.

Bir düğün websiteniz var ve bunu düğüne katılacak davetlilere e-posta, sosyal medya ya da WhatsApp gibi mecraları kullanarak paylaştıysanız düğün websiteniz sizin yerinize bu cevapları verir. Davetlilerin sizi arayıp meşgul etmesini ortadan kaldırır. Çünkü davetli, her şeyin cevabına düğün sitesi üzerinden ulaşabilir.

Düğün sitesi LCV

Düğün sitesi ile davetlilerin düğüne katılıp katılamayacaklarını öğrenebilirsiniz. (Düğün LCV)

Düğün Sitesi = Online Davetiye

Düğün sitesini online davetiye olarak görebilirsiniz. Günümüzde bir düğün varsa mutlaka davetiye bastırılır ve akrabalara, arkadaşlara dağıtılır. Siz yine davetiye bastırıp dağıtabilirsiniz ama bir düğün sitesi sahibi olursanız en azından davetiyenin kaybolma riskini ortadan kaldırır, davetlilere her zaman bakabilecekleri ve onlara düğün gününü, kına, nikah ve düğün salonu yerini gösteren online bir araç sunmuş olursunuz.

Düğün sitesi geri sayım kronometrisi

Düğün günü geri sayım kronometrisi, düğüne kaç gün kaldığını otomatik olarak gösterir.

Düğün sitesinin 6 Faydası

  1. Düğün sitenizde fotoğraf galeri oluşturarak kına, nikah, düğün fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.
  2. İsterseniz video da paylaşabilir, en güzel anılarınızı, sevdiklerinize ulaştırmış olursunuz.
  3. Otomatik geri sayım aracı ile düğününüze kaç gün, kaç saat ve kaç dakika kaldığını gösteririr.
  4. Website sayesinde artık düğün, kına ya da nikah salonu tarifi yapmanıza gerek kalmaz. Site içerinse yerleştirilecek harita ile davetliler düğün salonunu rahatlıkla bulabilir.
  5. Düğün sitesinde eşinizle birbirinize olan sevginizi en güzel cümlelerle dile getirebilir, birbirinize olan aşkınızı, tanışma hikayenizi anlatabilirsiniz.
  6. Düğün websitesinde yer alan iletişim formuyla davetlilerin düğününüze katılıp katılmayacağını öğrenebilirsiniz.

Düğün sitesi konum paylaşma

Düğün sitenizde yer alan harita ile kına, nikah ve düğün salonu yerini paylaşabilirsiniz.

Eğer yakında düğün, kına gibi hazırlıklara başlayacak ve düğün sitesi sahibi olmak isterseniz buradan özelliklere bakabilirsiniz. Şu an hazırda olan olan iki düğün temasından birini seçerek üç gün içerisinde düğün web sitesi sahibi olabilirsiniz. Üstelik sitenize, size özel alan adıyla sahip olacaksınız. Örneğin; meltemveemreevleniyor.com ya da meltemveemreevleniyor.net gibi.

Düğün sitesi fotoğraf galerisi

Düğün sitenizde fotoğraf galerisi oluşturun ve sevdiklerinizle paylaşın.

INDESIGN SAYFA NUMARASI EKLEME

INDESIGN SAYFA NUMARASI EKLEME

Indesign Sayfa Numarası Ekleme

Indesign sayfa numarası eklemeyi nasıl yaparız konusuna değineceğim. Adobe indesign programında sayfa panelinden gerçekleştireceğimiz bu işlem program içerisinde otomatik bir kod verilerek yapılıyor.

Indesign’da sayfa ekleme işlemi yine aynı panelden yapılıyor. Peki sayfalar penceresini nereden açacağız? Program içerisinde menüde yer alan pencereler kısmından sayfalar (Pages) panelini açabilirsiniz. Sayfalar sekmesini açtıktan sonra istediğiniz sayfayı ekleyebilir ya da istediğiniz sayfayı silebilirsiniz. Yine bu panelden indesignda sayfa numarasını istediğiniz sayfadan başlatmada yapabilirsiniz.

Indesign’da sayfa numarası verme işleminde bir sonraki aşamada sayfalar penceresini açtıktan sonra üst kısımda bulunan kalıp yazan yere tıklıyor sayfa içerisine giriyoruz. Kalıp sayfaların ingilizcesi master olarak geçmekte. Master yani kalıp sayfalara giriş yaptıktan sonra araçlar (tool) panelinde bulunanan yazı aracını (T) tıklıyor sayfada yazı alanı (text frame) açıyoruz.

indesign sayfa numara eklemeMaster (kalıp) sayfaları açtığınız karşınız iki sayfa gözükecektir. Sol ve sağ sayfalarda sayfa numarasını eklemek istediğiniz yere yazı alanı açıyoruz. Daha sonra indesign menüsünde yer alan text yani yazım menüsünde aşağıda yer alan özel karakter ekleyi tıklıyor ve işaretçiler kısmına geliyor ve oradan da geçerli sayfa numarası ekle diyoruz.

Eğer adobe indesign programını ingilizce kullanıyorsanız işlem sırası şöyle; type > insert special character > markers > current page number. Bu işlemleri yaparken yazı alanı seçili yani yazı alanı içerisinde yazı yazılabilir şekilde olmalı.

İşlemleri bu şekilde yaptığınızda indesign içerisinde sayfa numaralandırmayı gerçekleştirmiş olursunuz. Master (kalıp)  içerisinde isterseniz sayfa numarasını üste alabilir ya da istediğiniz şekilde konumlandırabilirsiniz. Burada yaptığınız değişiklikler normal sayfalara geçiş yaptığınızda uygulanmış olacaktır.

İsterseniz anlattığım bu işlemleri bahsettiğim videoyu izleyerek de uygulayabilirsiniz. Videoyu izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum. Yeni videolardan haberdar olmak için youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Youtube aboneliği ücretsizdir.