Ajanda Tasarımı

Ajanda Tasarımı

Ajanda Tasarımı

Tanıtım materyalleri arasında ajanda en klasikleşmiş ürünlerin başında yer alır. Yılın son günleri yaklaştığında şirketler müşterileri için ajanda tasarımı yaptırmak ister. Bunun içinde reklam ajansı, matbaa ya da freelance (serbest) grafik tasarımcıyla iletişime geçerek ajanda sayfa tasarımı hazırlatırlar. Sonraki süreçte de bir an önce baskıya geçip ajandalarını müşterilerine promosyon olarak dağıtırlar.

Ajanda Sayfa Tasarımı

​Ajanda sayfa tasarımı hazırlanırken firmalar genelde bunun çok çabuk olmasını isterler. Ama sayfa tasarımlarını hazırlarken çok dikkatli olunmalı ve hiçbir hataya yer verilmemelidir. Bu yüzden ajanda iç sayfalarını hazırlayan grafikerlere tasarım süresi olarak mümkün olan en geniş zaman aralığı verilmelidir. Örnek vermek gerekirse 2 ya da 3 günde sağlıklı bir tasarım mümkün değildir.

Ajanda Sayfa Tasarım Çeşitleri?

Ajanda sayfa tasarımını belirlerken en önemli kriter bunun günlük ajanda veya haftalık ajanda mı olacağıdır. Ajandanın günlük yada haftalık olması tasarımın ana öğesini oluştururken iç sayfa tasarımı için birbirinden farklı alternatifler oluşturabiliriz. Ajanda için tasarım isteyen şirketin isteklerini göz önünde bulundurarak ajanda sayfasını kareli, çizgili, noktalı ya da tamamen boş bir sayfa olarak tasarlayabiliriz.

Ajanda İç Sayfa Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

Ajanda iç sayfa tasarımı yaparken sayfa içinde mutlaka yer alması gereken bilgi yazıları vardır. Bunları sıralayacak olursak;

  • Tarih Bilgisi
  • Hafta Bilgisi
  • Saat Bilgisi
  • Resmi Tatiller
  • Not Alanı
  • Özel Günler
  • Küçük Aylık Takvim (İsteğe Bağlı)
  • 12 Aylık 2 Sayfaya Paylaştırılmış Küçük Takvim (İsteğe Bağlı)

Ajanda İç Sayfa Tasarımı Hangi Programda Yapılmalıdır?

Ajanda iç sayfaları hangi tasarım programında hazırlayacağınız önemli bir konudur. Çoğu reklam ajansı, grafik tasarımcı ya da matbaa çoklu sayfa tasarımı için kullandığı program Adobe Indesign programıdır. Adobe’nin vektörel çizim programı olan Illustrator’de ajandanızı yapabilirsiniz ama Indesign’daki kadar rahat çalışamazsınız. Diğer bir alternatif CorelDraw programı. CorelDraw programını ben hiç kullanmadım ama grafik tasarım sektöründe Adobe’ye alternatif olarak kullanılmakta. Size Freehand programından da bahsetmezsem olmaz. Ama Adobe Freehand’i aldıktan sonra programda herhangi güncelleme ya da geliştirme yapmadığı için günümüz şartlarında tasarımda ve baskı aşamasında sıkıntı yaşabilirsiniz.

Siz de şirketiniz için ajanda tasarımı yaptırmak istiyorsanız benimle iletişime geçebilirsiniz. Ajanda iç sayfa tasarımlarınızı tasarım onayı alındıktan sonra 7-10 günlük bir sürede hazırlıyor ve size teslim ediyorum. Bana buradan ulaşabilirsiniz.

2021 Ajanda Sayfa Tasarımları Şimdiden Hazır

2021 ajanda sayfa tasarımlarını şimdiden hazırlamaya başladım. Aşağıda haftalık ve günlük ajanda örneklerini görebilirsiniz. Ajanda sayfalarını ayrıntılı olarak incelemek için üstüne tıklamanız yeterli. Bana ulaşmak için İletişime Geçin sayfamdaki formu kullanabilir, telefon veya e-posta yoluyla bana ulaşabilirsiniz.

 

2021 Ajanda Tasarımı
2021 Ajanda Tasarımı