En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En İyi Hosting Firmaları Karşılaştırma Yazısı

En iyi hosting firmaları karşılaştırma yazısı ile karşınızdayım. Sizde biraz websitesi tasarımına ve yayınlamaya meraklı iseniz hosting konusunu mutlaka araştırıyor ve hangi hosting firmasını seçmeliyim diye düşünüyorsunuzdur.

Bu yazımda size kullandığım ve birebir tecrübelerimi 2020 en iyi hosting firmaları karşılaştırma yazısında aktaracağım.

2007 yılından bu yana birçok hosting firmasının hizmetini kullandım. Kullandığım hosting paketleri ve firmaların sunduğu hizmetlerini detaylı olarak anlatacağım bu yazı size hosting seçme hakkında yardımcı olacaktır.

Sırasıyla yazacak olursam, Bluehost, Hostgator, Natro Hosting, Alantron, Turhost, Güzel Hosting ve Veridyen Hosting geçen yıllar içinde tecrübe ettiğim hosting firmaları. Bu hosting firmaları arasında en son yazdığım Veridyen Hosting firması şuan için benim favorim. Buna daha sonra değineceğim.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Bluehost

Websitesi kurmaya 2005 yıllarından beri heves etmiş ve bunu uygulamış biri olarak söylebilirim ki yurt dışı hosting firmaları arasında Bluehost firması en popüler ve en uygun hosting firması diyebilirim. İlk website yayınlama deneyimini bu firma ile gerçekleştirmiştim. Türkiye’de o zamanlar (2006’lı yıllardan bahsediyorum) bu kadar çok hosting firması yoktu ve hosting fiyatları oldukça yüksek kalıyordu yurt dışına göre.

Bluehost hosting planları şu an bile ülkemizdeki fiyatlara karşılaştırdığınızda oldukça ekonomik. En düşük hosting planı aylık 2,75 dolardan başlıyor. Özelliklerini incelediğimde en düşük planda 1 SSL sertifikasını da ücretsiz sunuyor. Bu pakette 1 web sitesi hakkı verirken 50 GB’lık bir web alanı hakkı tanıyor.

Benim kullandığım dönemde hosting fiyatları yine aylık olarak 2-3 dolar civarında idi. Tabi dolar bu kadar yüksek değildi. Fiyatlar bu yüzden çok cazip geliyordu. CPanel ile internet sitemi çok kolay bir şekilde yayınlıyordum. Eğer Türkçe içerik değilde yabancı dilde örneğin ingilizce içerikli bir site açmayı planlıyorsanız Bluehost firması iyi bir seçenek olabilir. Yabancı içerikli sitelerinizin yurt dışında yer alan serverlarda yer alması daha yaralı olacaktır.

Site hızı açısından bir sorun yaşamak istemiyorsanız, müşteri destek hizmeti anlamında da oldukça hızlı geri dönüş yapan Bluehost firması yurt dışı seçenekleri arasında en iyilerden. Türkiye’de birçok hosting firması, size sunduğu Cpanel özelliklerini ne yazık ki kısıtlıyor. Bluehost firmasında bildiğim kadarıyla böyle bir kısıtlama yok.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Hostgator

Yurt dışında kullandığım diğer hosting firması Hostgator. Bu hosting firmasının da fiyatları Bulehost ile oldukça benzer. Hosting paketlerinde sunduğu özellikler açısında yukarıda bahsettiklerimden pek bir farkı yok. Tekrar aynı şeylerden bahsetmeyeceğim. Benim Hostgator’da yaşadığım tek sıkıntı müşteri destek hizmeti idi. Şuan için belki o problemler yaşanmıyordur ama benim kullandığım dönemde destek mesajlarına oldukça geç geri dönüşler oluyordu ve bu nedenle bu firmayı bırakmıştım. Ama dediğim gibi şimdi bu eksiklik büyük ihtimalle çözülmüştür. Benim bahsettiğim 2007-2008’li yıllar:).

Hostgator firması da cPanel özelliklerini size sunuyor ve bunda herhangi bir kısıtlamaya gitmiyor. Bu kısıtlamalara Türkiye’deki hosting firmalarını anlatırken değineceğim.

Hosting Değerlendirme 2020

Türkiye’nin En İyi Hosting Firmaları 2020

Şimdi gelelim ülkemizde çalıştığım Türkiye’nin en iyi hosting firmalarına. Ülkemizde deneyimlediğim hosting firmaları; Natro, Alantron, Turhost, Güzel Hosting ve Veridyen.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Natro

Türkiye’de hosting denilince akla ilk gelen firmalardan birisidir Natro. Hosting firmaları arasında internet reklamlarına çok önem veren ve hosting indirim kampanyalarını ilk başlatan firmalardandır desem herhalde yanılmam.

Eğer hosting ve alan adı ile ilgili arama yaptıysanız mutlaka Natro reklamlarına denk gelmişsinizdir. Tabi şimdi rekabet çoğaldığı için Natro’nun reklamları daha az görünür oldu.

Ülkemizde ilk olarak çalıştığım hosting firması Natro olmuştu. İlk zamanlar çok memnun kalsamda sonradan web sitelerinde yavaşlamalar, dosya upload (yükleme) limitlerinin sınırlı olması ve bunun için illaki destek bileti oluşturup yükseltme istenmek zorunda kalınması ve sitelerde zaman zaman kesintiler yaşamam Natro’yu bırakmama sebep olmuştu. Ayrıca izledikleri fiyat politikası da bu hosting firmasını bırakma nedenlerimden biriydi.

Bahsettiklerim 6-7 yıl önce yaşadığım durumlar. Şuan bazı müşterilerim Natro hosting paketlerinden kullanıyor ve ben de onlara web sitesi kurduğumda hosting paketlerini değerlendirme fırsatı buluyorum. Peki eskiye oranla bir değişim var mı derseniz evet var. Şimdi bunları size maddeler halinde açıklayayım.

  • Natro hosting paketleri fiyat açısından oldukça çeşitli ve ekonomik (özellikle ilk yıl için)

  • Eskiden serverları çok yavaştı ve site açılma hızları yerlerde sürünüyordu. Şuan site hızları oldukça iyi.

  • Site açılış hızları iyi dedim ama burada bazen müşteri hizmetleri ile diyaloğa geçmek gerekiyor hala. Çünkü siz sınırsız hosting aldım diye düşünürken bir bakıyorsunuz Natro bazı özellikleri siz talep etmezseniz belli bir sınırda tutuyor. Örnek dosya yükleme boyutu.

  • Müşteri destek hizmetleri oldukça hızlı. İster telefonla ister destek bileti oluşturarak ulaşın. Size geri dönüşleri çok hızlı olacaktır.

Evet yukarıda Natro’nun iyi özelliklerinden bahsettim. Gelelim hoşuma gitmeyen ve hala bu hosting firmasından kişisel olarak uzak durmama yol açan özelliklere.

  • Eğer cPanel özellikleri kullanarak bir hosting almayı istiyorsanız Natro’dan uzak durmanızı tavsiye ederim. Çünkü Natro size sadeleştirilmiş bir panel sunuyor. Cpanel’de var olan ama Natro’nun cPanel’inde olmayan özellikler yüzünden sıkıntı yaşayabilirsiniz. Örnek: Siteye free ssl kurulumu yapmak istediğimde kısıtladıkları bazı özellikler yüzünden manuel ya da ftp üzerinden free SSL kurulumu yapamamak gibi.

  • CPanel dediğim şey size bir sitenin her türlü ihtiyacını karşılamanızı sağlayan bir yönetim paneli. Fakat bazı hosting firmaları kontrolün kendilerinde olmasını istedikleri için bu panelin birçok özelliğini kapatarak kullanıcıya sunuyor. Bunun sıkıntısını en çok Natro’da yaşadım.

Başka olumsuz yanı var mı derseniz bence yok ya da bu haliyle yeterli diyebilirim. Ama benim gibi biraz site hosting yönetimine de el atayım diyorsanız Natro bekletilerinizi karşılamayacaktır. Yok ben zaten gerek duymuyorum hosting firmasından talep ederim onlar yardımcı olsun derseniz Natro sizin için biçilmiş kaftan.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Alantron

Alantron hosting firmasını belki de ilk defa burada duyuyorsunuz. Ama internet hosting, alan adı gibi konularda ülkemizde 2005 yılından beri hizmet veren bir şirket olduğunu belirtmeliyim.

Natro’dan sonra kullandığım ikinci hosting şirketi olan Alantron’a geçme sebebim tamamen duygusaldı:). Natro’nun hosting paketlerindeki fiyatları yükseltmesi ve yaşadığım sık kesilme durumlarından dolayı Alantron firmasını gittiğim bir SEO kursunda öğretmen tavsiyesi üzerinde denemiştim.

Fiyatları o dönemde (2010-2011’li yıllar büyük ihtimalle) çok uygundu ve bir deneyeyim diye başlamıştım. Web site hızı konusunda genelde bir sıkıntı yaşamadım. Yalnız bazen siteye girişlerde aşırı güvenlik ayarlarından dolayı ulaşamama durumu yaşıyordum. Destekden sorduğumda bu durumu ip adresiniz banlanmıştır o yüzden siteye giriş yapamıyorsunuz cevabını alıyordum. Açıkçası buna şaşırıyordum çünkü siteye sadece ben değil o an başka bölgelerden bağlanan kimi müşterilerimde ulaşamıyordu. Bu durum benim canımın sıkılmasına neden olmuştu ama dediğim gibi arada bir olan bir olaydı.

Alantron’da cPanel yerine plesk panel denilen benim aramın iyi olmadığı bir hosting yönetim paneli vardı. Şimdi de bu panelden uzak dururum değişen bir şey yok. CPanel yönetiminde kendimi daha rahat hissediyorum.

Alantron’un izlediği fiyat politikası diğer hosting firmalarına göre avantajlıydı fakat cPanel olmaması, pleks panele alışamamam ve daha sonraki yıl hosting paket türlerinin değişmesi yüzünden yeni bir hosting firması arayışına başlamıştım.

Alantron’un iyi olduğu konular; hosting paket fiyatlarının uygunluğu, web site hızları

Bana uymayan özellikleri ise; Plesk panel kullanımı, cPanel olmaması, zaman zaman websitesinde kesintiler yaşamak.

Bu kesintiler şimdi yaşanmıyor olabilir çünkü teknoloji gelişiyor ve firmalar her gün kendilerine yeni bir özellik katıyor. Benim burada aktardığım kullandığım dönemde yaşadıklarım.

Hosting Firmaları Karşılaştırma: Turhost 

Türkiye’de en memnun kaldığım 2 hosting firması varsa bunlardan bir tanesi Turhost hosting firmasıdır. Kullandığım dönem hem uygun fiyat politikası, hem cPanel özellikleri, hem de web site hızı açısından hep olumlu sonuçlar aldığım bir hosting şirketi olmuştur.

En İyi Hosting Firmaları KarşılaştırmaHer zaman tavsiye ettiğim hosting firmalarından biridir. Peki neden bu kadar olumlu konuşuyorum gelin ona bakalım.

  • CPanel’in bilmediğim özelliklerini Turhost sayesinde öğrendim. Daha önce dediğim gibi bazı hosting firmaları cPanel’de bazı özellikleri kapatıyor ve biz onları hiç görmüyoruz, haberimiz olmuyor. Ama Turhost bu konuda kısıtlamaya gitmeyen firmalardan.

  • Benim Turhost’u ilk keşfettiğim yıllarda daha ekonomik fiyatları vardı. Ama zamanla çok hızlı büyüdüler ve hosting paketlerinde uyguladıkları fiyatlarda biraz yükseldi. Yine de çoğu hosting firmasına göre fiyatları oldukça cazip.

  • Web site hızı anlamında Turhost hosting paketlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. Siteyi ilk kurduğum andan itibaren sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Hız konusu yüzünden müşteri destek hizmetlerini hiç kullanmadım.

  • Blog sayfası oldukça yararlı bilgilerden oluşuyor. Sizin soracağınız çoğu sorunun cevabı Turhost blog sayfalarında yer alıyor. Başka bir hosting firmasının paketini kullanıyor olsanız bile bu hosting firmasının blog sayfalarına mutlaka göz atın derim.

Olumsuz olarak yazabileceğim bir şey bulamadım. Çünkü ödediğiniz paranın karşılığı mutlaka alıyorsunuz. Peki ben neden başka bir hosting firmasını tercih ettim derseniz? Benim 2 tercihimden biri mutlaka Turhost olacaktır.

Fakat bazen maddi imkan ya da fırsatlar başka bir hosting şirketini de denemenizi mümkün kılıyor.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Güzelhosting

Güzelhosting firmasının web hosting paketini Turhost ile beraber aynı zamanda kullanmıştım. Özellikle hosting paketlerinde sundukları fiyatlar çok ekonomik.

Diğer artı bir özelliği cPanel yönetim paneli. Güzelhosting şirketi, cPanel kullanımında kullanıcıyı özgür bırakıyor ve site yönetimiyle ilgili her şeyi bu panelden yapmayı mümkün kılıyor.

Diğer olumlu bir özellik web site hızları. Büyük ihtimalle web sitenizi kurduğunuzda hız ile ilgili bir sorun yaşamayacaksınız.

Birçok arkadaşıma Güzelhosting’i tavsiye etmişimdir. Ve çok memnun olduklarını hep söylerler. Size Turhost ve birazdan bahsedeceğim hosting firması dışında mutlaka deneyin diyebileceğim 3. hosting firması Güzelhosting firmasıdır.

Hosting Firmaları Değerlendirme: Veridyen

En güzelini en sona sakladım diye düşünebilirsiniz fakat bunun nedeni buraya kadar hep kronolojik bir sıra ile gelmek istediğimden, Veridyen hosting firması en sona kaldı. Şuan kişisel olarak ve müşterilerim için hosting hizmeti verdiğim hosting firmasıdır Veridyen.

Bir seneyi aşkın bir zamandır kullanıyorum ve oldukça memnunum. Yukarıda Turhost’tan bahsederken hosting firması olarak ikinci tercihim olacak diye söylemiştim. Birinci tercihim ise fiyat, verimlilik ve müşteri destek hizmeti açısından mutlaka Veridyen olacaktır.

Veridyen firmasını ilk olarak Burak Oran’ın wpmavi.com sitesinde hosting değerlendirme yazısında görmüştüm. Ve o yazıdan sonra Veridyen’in sitesine girip hosting paket fiyatlarını incelediğimde bayi hosting paketinde karar kılıp satın almıştım.

Şuana kadar verdiğim karardan oldukça memnunum. Hadi şimdi nedenlerini sıralayalım.

  • Hosting paketlerinde ekonomik fiyat politikası

  • CPanel yönetim paneli ve bu panelin özelliklerinin sınırlanmaması

  • Web site hızlarının oldukça iyi olması

  • Müşteri destek hizmetlerinin çözüm odaklı yaklaşımı

Bu saydığım özellikler Veridyen hosting şirketini benim gözümde 1 numaraya taşırken ikinci sırada Turhost ve üçüncü sırada Güzelhosting firması yer alıyor.

Bazılarınızın devamlı internet reklamlarıyla karşımıza çıkan diğer çok ünlü alan adı ve hosting firmalarını söylediğini duyar gibiyim. Ama yazının başında belirttiğim gibi bu yazı tamamen benim kullandığım ve kişisel tecrübeme dayanarak hazırladığım bir yazı. Bu yüzden kullanmadığım hosting firmaları hakkında yorum yapmak istemedim. Ama yazıyı şu şekilde bitirebilirim.

Eğer website tasarımı yapıyorsanız ve müşterilerinize hosting hizmeti de sağlıyorsanız ya da kişisel olarak hosting hizmetlerini kullanıyorsanız, wordpress sitelerle ilgiliyseniz bu yazdıklarım işinize yarayacaktır. Gerisi size kalıyor.

SEO’ya ilgi duyuyarsanız ücretsiz seo aracından bahsettiğim yazı ilginizi çekecektir. En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0 başlıklı yazımı tavsiye ederim.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.