En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

En iyi Ücretsiz SEO Aracı: Ubersuggest 2.0

Evet başlık iddialı, benim için en iyi ücretsiz SEO aracı Ubersuggest 2.0 diyorum. Neil Patel’in duyurduğu yeni Ubersuggest 2.0 ücretli SEO analiz araçlarına kafa tutacak vaziyete gelmiş durumda.

İlk başta Ubersuggest 2.0 ile neler yapabiliyoruz kısaca ona bakalım:

  • Anahtar Kelime Araştırması
  • Anahtar Kelime Önerileri
  • Arama Hacmini Görebilme
  • Anahtar Kelime Rekabet Oranı
  • SERP Analizi
  • Ücretli Anahtar Kelime Rekabet Oranı
  • Kelimelerin CPC yani Tıklama Başına Ödeme Maliyeti

Duyurulan bu yeni özellikleriyle ücretli SEO analiz araçlarıyla sıkı bir rekabete gireceğini düşündüğüm Ubersuggest 2.0 versiyonu, kelime araştırma analizlerini Google Ads diğer bir deyişle Google Keyword Planner (Google Anahtar Kelime Planlayıcısı) ile Google Suggest (Google Arama Önerileri) kullaran yapıyor.

Google Anahtar Kelime Planlayıcısı kullanmanız için normalde Google Ads oturumu açıp o şekilde arama yaptırmanız gerekiyordu ama bu yeni SEO aracı sayesinde artık bunu yapmanıza gerek yok.

Ücretsiz SEO Araçları: Ubersuggest 2.0 Özellikleri

ücretsiz seo aracı ubersuggest

Ücretsiz SEO Aracı Ubersuggest

Ücretsiz Anahtar Kelime Araştırması

Ubersuggest 2.0 anahtar kelime araştırması yaparken yukarıda belirttiğimiz Google referanslarını kullanıyor. Aratılan terimle ilgili size son 12 aylık arama hacmini gösteren bir grafik sunuyor.

12 aylık sonuçları gösteren grafiği inceleyerek mevsimlere göre kelimenin aranma hacmini görebiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra kelimenin SEO rekabetini, reklam rekabetini ve tıklama başına maliyeti öğrenebiliyorsunuz.

Rekabet sıralaması 1 ile 100 arasında değerlendirilmiş ve rakat ne kadar düşük olursa rekabet etmek kolaylaşıyor. Yani bu kelimede daha kolay bir şekilde üst sıraları hedefleyebilirsiniz demek oluyor.

ücretsiz seo aracı anahtar kelime fikirleri

Ücretsiz SEO aracı anahtar kelime fikirleri

Ücretsiz Anahtar Kelime Fikirleri

Anahtar kelime fikirleri, Ubersuggest SEO aracının ilk çıktığından beri sunduğu bir özellik.

Anahtar kelimeler daha öncede söylediğim gibi hem Google Suggest (Google Önerileri) hem de yeni adıyla Google ADS (AdWords) önerileri kullanılarak çekilir. Bu sayede, potansiyel anahtar kelimelerin kapsamlı bir listesini görebiliyoruz.

Ayrıca, her bir anahtar kelimenin arama hacim verilerini, tıklama başı maliyet (TBM), ödeme rekabeti (PD) ve SEO rekabet (SD) verilerini de görebilirsiniz.

Bu raporunun sağ tarafında, bu terim için ilk 100’de yer alan tüm siteleri gösteren bir liste var.

anahtar kelime fikirleri

Anahtar Kelime Fikirleri

Anahtar kelime fikirleri raporunun en güzel özelliklerden biri olan bu listede, sıralamalara göre tahmini ziyaret sayısını kolayca inceleyebiliyorsunuz.

Sıralamaya dayalı tahmini ziyaretleri göstermenin yanı sıra, her bir URL’nin kaç tane sosyal paylaşımına sahip olduğunu ve domain otoritesi (domain authority) puanını da görürsünüz.

Domain otoritesi puanı 1 ile 100 arasında bir değer olarak gösterilmiş. Sayı ne kadar yüksekse, siteyi yenmek de o kadar zor olacaktır diye bir anlam çıkartabiliriz.

Bu bölümün bize sunduğu diğer bir özellik sol tarafta kelimelerin üstünde yer alan filtre bölümünü seçerek aynı Google Adwords panelinde olduğu kelime araştırması yapabiliyor olmamız.

Bu sonuçların hepsini csv olarak dışarıya aktarıyor olabilmek de bize sunulan ücretsiz özelliklerden bir diğeri.

ücretsiz serp analiz

Ubersuugest 2.0 SERP Analizi

Ücretsiz SERP Analizi

Gelelim ücretsiz SERP analizi yapabileceğiniz bölüme. Ubersuggest SERP analizi aracıyla arama teriminizle ilgili 100 siteyi görebiliyorsunuz.

Bu bölümde yine sitenin ortalama ziyaret sayısını, sosyal ağlarda paylaşım verisini ve domain otoritesini karşılaştırabiliyorsunuz.

Evet şimdilik Ubersuggest 2.0 ücretsiz SEO aracından bahsedeceklerim bu kadar. Eğer daha önceden kullanmışsanız ve yeni versiyonuyla ilgili herhangi bir fikriniz yoksa eminim bu özellikler çok hoşunuza gidecek.

Ücretsiz seo araçları arasından bu kadar özellik barındıran başka araçlar var mı? Açıkçası bu kadar fazla özellik taşıyan bir SEO aracı görmedim.

Sizinde konuya dair düşünceleriniz varsa bana info@osmanbalaban.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu arada bu ücretsiz anahtar kelime aracını bizlere sunan Neil Patel hakkında kısa bir hakkında yazısını da aşağıya bırakıyorum.

Bence koca bir teşekkürü hak ediyor. Teşekkürler Neil Patel ve ekibine😊

Neil Patel hakkında:

https://neilpatel.com/about/ kısmında Neil Patel hakkında şunlara yer verilmiş;

“Kurucu ortağımız Neil Patel, pazarlamayı öğrenmemiştir çünkü seçim hakkı yoktu. 16 yaşındayken ilk web sitesini oluşturdu ve birkaç pazarlama firmasına ödeme yapmasına yardım etti, ancak sonuç vermediler ve tüm paralarını aldılar.

O, pazarlamayı öğrenmek için başka bir seçenek bırakmadı ve sonunda ona iyi geldi. Neil, kurucu ortağı Mike Kamo ile tanışana kadar başka şirketler için pazarlama yapmayı planlamamıştı. 7 yıl birlikte çalıştıktan sonra, dürüst ve yalnızca gerçekten yardım edebilecekleri müşterileri alarak farklı bir dijital ajans oluşturmaya karar verdiler. Onların bir numaralı hedefi müşterilerini büyütmekti.

New York Times’ın en çok satan yazarlarından. Wall Street Journal, web’de en çok etkilenen kişi olarak nitelendiriyor Patel’i. Forbes, en iyi 10 pazarlamacıdan biri olduğunu söylüyor ve Entrepreneur Magazine, en parlak 100 şirketten birini yarattığını söylüyor. Başkan Obama tarafından 30 yaşın altında ilk 100 girişimci ve Birleşmiş Milletler tarafından 35 yaşın altındaki en iyi 100 girişimciydi.”